Днес е Международният ден на бирата

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Днес, първия петък на август, любителите на пивото отбелязват Международния ден на бирата. Кехлибарената напитка е една от най-популярните в цял свят, нарежда се след водата и чая. Поради това и производството е голямо. Само на европейския континент се произвеждат повече от 40 хиляди марки бира.

Първото пиво е дело на шумерите, а първите сведения за приготвянето му датират от 3500-4000 г. преди Христа. По-късно вавилонците също усвояват пивоварството. Именно те първи влагат хмела като съставка на напитката, сочи информация от Пътеводител на българската бира, издаден от Съюза на пивоварите в България. Наред със строенето на пирамиди, египтяните развиват и приготвянето на бира. Нещо повече, те започват и бизнес с бирата – откриват, че износа на напитката може да донесе добри печалби. Народи, прочути с винената си култура, като древните гърци и римляни, също оценяват вкуса на пивото. Използват го не само като напитка, но и като лекарство, дори като средство за красота.

Снимка: denis slogar/freeimages.com

 

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА