Corteva Agriscience™ – иновации за успешно земеделие

Милица Петрова
Милица Петрова
3 Минути

Corteva Agriscience™ е водеща компания, фокусирана 100% върху земеделието: високодобивни хибриди полски култури, продукти за растителна защита, биостимулатори, биотехнологии, иновативни и дигитални инструменти, като предлага пълни решения на земеделските производители, така че да увеличават добивите си от единица площ и рентабилността на производство.

С почти век агрономически опит, ежегодни големи инвестиции, несравними иновационни решения, възможно най-добрите модерни технологии, бази и кадри за научноизследователска и развойна дейност, с богат опит в съвместната работа с всички работещи в сферата на земеделието, основна цел на Corteva Agriscience™ е повишаване рентабилността на производството на земеделските производители, осигуряване на здравословна храна за населението и опазване на околната среда.

Марката Pioneer® на Corteva Agriscience™ е безспорен дългогодишен лидер при семена царевица и слънчоглед в България. При царевицата най-предпочитани от българските производители са хибридите от Optimum®AQUAmax® продуктовата линия. При слънчогледите компанията предлага както конвенционални, така и хибриди по ExpressSun®  и Clearfield® Plus технологиите.

За настоящия сезон Corteva Agriscience™ преставя богато портфолио от високодобивни наложени в практиката и нови хибриди слънчоглед, царевица и рапица, а също така и продукти за растителна защита, които са успешни и ефективни решения за контрол на плевели, неприятели и болести по основните култури, отглеждани в страната.

Една от характеристиките на растителната защита с бранда Corteva Agriscience™ са интегрираните решения в посока диагноза-превенция-терапия.

Corteva Agriscience™ генерира нова динамика в българското земеделие за устойчив растеж и пазарни пробиви, като осигурява търсени иновации в растителната защита. За последните 3 години Corteva Agriscience™ успешно внедри в производството съвсем нови активни вещества, които са в помощ на фермерите. Едно от тях е активното вещество Arylex™ Active, което се съдържа в Квелекс® – хербицид за житни култури и Белкар® – хербицид за рапица. Това активно вещество е първото ново на пазара от 20 години за контрол на широколистни плевели. Второто активно вещство е Inatreq™ active, което се съдържа във фунгицида за житни култури Унивок®, отличаващ се с отличното си превантивно, лечебно и изкореняващо действия. Третото ново активно вещество е Rynscor™ active, за ефективен контрол на проблемни плевелни видове в културата ориз. Corteva Agriscience™ внедрява два нови биологични продукта за управление на азота – Утриша N (азотен фиксатор, който приложен при полски култури абсорбира свободния азот от атмосферата) и N Лок (азотен стабилизатор, който приложен при полски култури абсорбира наличния азот от почвата).

Corteva Agriscience
Corteva Agriscience

 

 

 

Милица Петрова е завършила Маркетинг във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". Работи в отдел "Реклама и Маркетинг" на Agrozona.bg от 2021 г.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА