Бойко Борисов: Благодаря на президента Барозу за навременното плащане на парите за земеделските субсидии

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Благодаря на президента Барозу, че възстанови във възможно най-кратки срокове земеделските субсидии, изплащани на площ. По този начин във фискалния резерв се възстановиха близо 832 милиона лева като размерът му доближава 5 милиарда лева. Това каза лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов пред ИА Фокус. “По този начин успяхме, от една страна, да гарантираме високи нива на резерва, а от друга – да изплатим навреме полагащите се на земеделците субсидии”, каза Борисов.
“С възстановените средства от ЕК за земеделските субсидии, успях да изпълня ангажимента на правителството на ГЕРБ към земеделците, които се нуждаеха от тези средства, за да покрият разходите си за торове и обработка на засетите площи. Веднага след изплащането на тези средства от Брюксел, взех решението парите да бъдат преведени на хората, въпреки предизборните спекулации и упреци от страна на БСП”, каза Бойко Борисов.
“Вярвам, че сътрудничеството в областта на управлението на европейските фондове между България и Европейската комисия ще продължи да бъде все толкова успешно, за да може България да се възползва в максимален размер от европейската солидарност”, каза Бойко Борисов.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА