Без олово във влажните зони, евродепутатите готвят и пълна забрана

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

Ако пълната забрана за използване на олово бъде приета, 90 % от пушките на БГ ловците ще останат неизползваеми

Спорните рестрикции, забраняващи  употребата на олово във влажните зони, бяха приети и в Европейския парламент. В пленарната зала 52 процента от евродепутатите гласуваха “против” предложението на Андрей Слабаков за връщане на проекта за преработка, 42 процента от гласувалите го подкрепиха, а 5,6 процента се въздържаха. В цифри процентите са следните: 362-ма “против”, 292-ма “за” и 39 “въздържал се”, предадоха от НЛСР- СЛРБ.
Следва публикуването на предложението в Официалния вестник на Европейския съюз, което се очаква да стане в началото на декември. От момента на публикуването му започва да тече срок от 24 месеца, в който всички дръжави от общността ще трябва да променят националните си законодателства, като се съобразят с новите рестрикции свързани с употребата на олово във влажните зони.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА