Базар на меда и пчелните продукти ще се състои в Плевен от 23 до 26 ноември

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Базар на меда и пчелните продукти ще се състои в Плевен от 23 до 26 ноември, съобщи на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Плевен доц. Юлиян Станчев, председател на Областния пчеларски съюз.

Идеята на организаторите е събитието да се превърне в истински празник на меда и пчелните продукти, а на плевенчани да се припомни колко необходими и полезни за здравето са те особено през есенно-зимния сезон.

Базарът се организира от Областен пчеларски съюз – Плевен, новосъздадената кооперация “Плевен Мед 2023” и “Партнерс Експо” ООД. Той ще премине под патронажа на кмета на община Плевен д-р Валентин Христов. Откриването ще е на 23 ноември, четвъртък, от 10:00 часа на площад “Възраждане”, където ще бъде изложена продукцията на пчелари от Плевенския регион. Подготвени са и много изненади за посетителите, както и възможности за дегустация на различни видове мед и дори медовина.

В съботния ден в салона на Военния клуб председателят на Асоциацията на апитерапевтите в България д-р Евгени Петков ще изнесе лекция на тема “Пчелните продукти, като храна и лекарство”.

В дните на изложението във фоайето на читалище “Съгласие” ще се организира работилница за деца, в която ще се представи технологията за изработване на свещи от пчелен восък.

Ще бъде подредена и изложба с творби от традиционния международен детски конкурс “Пчеларството – екология и плодородие. Пчелните продукти – здраве и дълголетие”, който се провежда в рамките на пчеларското изложение в Плевен през февруари месец.

За първи път в Плевен, в събота, преди лекцията на д-р Петков, ще се проведе европейска медена закуска.

Надяваме се на голям интерес към базара, плевенчани да оценят качеството на меда и пчелните продукти, произведени в нашия регион, подчерта доц. Станчев.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА