Видео

БАСФ представи структурни промени в българския екип

IMG_0567
Автор: Агрозона
Споделена0

Структурните промени в търговския екип на БАСФ представи Ваня Горчева, мениджър за страната на отдел Растителна защита в компанията, на пресконференция в Банско. Считано от 1 септември, Мария Неделчева заема новата за структурата на БАСФ в България позиция на Национален търговски мениджър. Досега заеманата от нея длъжност, Регионален търговски мениджър за Южна България поема колегата й Върбан Върбанов. За Североизточна България продължава да отговаря Николай Николов, който и досега заемаше позицията на Регионален търговски представител за тази част на страната.

Специално за събитието в Банско пристигна и Екард Щайн, Маркетинг мениджър на БАСФ за Европа и Вицепрезидент на отдел Растителна защита в компанията. „От години БАСФ вижда потенциала, който има земеделието в Източна Европа и особено за неговото бъдещо значение за изхранването на населението в световен мащаб“, това каза Екард Щайн пред ресорните журналисти и представители на компанията. Той допълни, че това е в основата на политиката на БАСФ да започне инвестиции в българския пазар по отношение на развитието на портфолиото, множеството инициативи, които се правят на ниво земеделски производители и дистрибутори, както и по отношение на развитие на екипа. „От съществено значение е и повишаването на компетентността на представителите на БАСФ на българския пазар“, подчерта Екард Щайн.

Маркетинг мениджърът на БАСФ за Европа посочи още, че очакванията на компанията преди години се оправдаха и земеделието в България и производството на индустриални култури се интензифицира.“На базата на потенциала, който виждаме за допълнително увеличаване на интензификацията на продуктивността на добивите в България и факта, че фунгицидите са неразделна част от всяко интензивно производство, особено при житните култури, това е мястото, където ние трябва да продължаваме да инвестираме“, беше категоричен Екард Щайн. „Вярваме, че производителността в България ще продължава да нараства, затова ние ще продължаваме да сме концентрирани да подкрепяме това повишаване на производителността при българските фермери“, допълни още Екард Щайн.

На пресконференцията Ваня Горчева коментира, че за последните 5 години с 80% е нараснала употребата на продукти за растителна защита в България. Като интересни данни за този пазар Ваня Горчева отчете факта, че тенденцията показва сериозното увеличение на употребата на продукти на компаниите, които инвестират в изследователска дейност. Цифрите сочат, че само между 15 и 20% е употребата на продукти, които са с изтекъл патент и се произвеждат от фирми, които по-скоро произвеждат готови патентни формули и ги комерсиализират, посочи още Ваня Горчева.

/На снимката: Мария Неделчева, Ваня Горчева, Екард Щайн, Николай Николов и Върбан Върбанов/

Повече за събитието, в следващия брой на списание Агрозона.

Петър Лазов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *