Барбекюто на открито повишава консумацията на свинско

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Необичайно топлото време в Северна Европа ще повиши консумацията на свинско месо след месеци спад в потреблението, смята най-големият производител на свинско месо в Дания Danish Crown, съобщава globalmeatnews.com. Вицепрезидентът на компанията посочва, че със затоплянето е нараснало значително търсенето на различни продукти от свинско месо. Мариновани или преработени, те се приготвят най-често на грил на открито. В Германия и съседни страни има силна традиция за приготвяне на барбекю в градината, където е и надеждата на производителите. От метеорологичната служба в страната са прогнозирали лято 2016 г. да е най-горещото лято в историята. ПРез последните месеци износът на компанията извън ЕС е нараснал значително, но пазарът е много чувствителен и рязък спад на температурите на Стария континент или на износа за Китай може много съществено да повлияе на търговския баланс на производителите.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА