Барбекюто на открито повишава консумацията на свинско

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Необичайно топлото време в Северна Европа ще повиши консумацията на свинско месо след месеци спад в потреблението, смята най-големият производител на свинско месо в Дания Danish Crown, съобщава globalmeatnews.com. Вицепрезидентът на компанията посочва, че със затоплянето е нараснало значително търсенето на различни продукти от свинско месо. Мариновани или преработени, те се приготвят най-често на грил на открито. В Германия и съседни страни има силна традиция за приготвяне на барбекю в градината, където е и надеждата на производителите. От метеорологичната служба в страната са прогнозирали лято 2016 г. да е най-горещото лято в историята. ПРез последните месеци износът на компанията извън ЕС е нараснал значително, но пазарът е много чувствителен и рязък спад на температурите на Стария континент или на износа за Китай може много съществено да повлияе на търговския баланс на производителите.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама