Българите пътуваме в страната за Великден

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Повечето българи ще пътуват в родината за Великденските почивни дни, става ясно от информация на туристическото министерство. Тези от сънародниците ни, които са избрали да преминат границата,ще се насочат главно към Гърция, Македония и Сърбия. Голям е и броят на планувалите пътувания до Италия, Испания и Германия.

Очаква се общият брой българи, които ще пътуват у нас или в чужбина, да е над 450 хил. в дните около Великден.

Основният поток туристи ще се насочи от столицата и областните градове към малките населени места с развит туризъм, към зимните и спа курорти. Покрай празника религиозният туризъм е един от водещите причини за пътуване. При по-младите той често се комбинира с почивка и ваканция, а при по-възрастните туристи – с цел посещения на близки, познати, уточняват от Министерството на туризма. По традиция на голяма посещаемост ще се радват големите  манастири в страната – Рилският, Бачковският, Дряновският, Троянският. По отношение на културния туризъм са най-атрактивни дестинациите Велико Търново, Ловеч, Пловдив, Троян, Дряново, Тетевен, Трявна, Габрово и др. Любителите на СПА услугите ще се насочат към Велинград, Сандански, Хисаря, Девин.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама