АЗПБ иска ясни механизми срещу създаването на изкуствени условия

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

От Асоциацията на земеделските производители в България настояват администрацията да не ограничава бизнес инициативата, а вместо това да разработи точни механизми срещу създаването на изкуствени условия и да не се променя списъкът с приоритетните култури и животни. Това става ясно от становище на асоциацията по проект на НИД на Наредба № 9 за прилагане на подмярка 4.1 “Инвестиции в земеделски стопанства” от ПРСР 2014-2020, което вече е изпратено в аграрното министерство.

Във връзка с инвестициите за напояване от АЗПБ предлагат да се прилага един документ – само от РИОСВ, а съгласуването с Басейнова дирекция да се прави междуведомствено. Така ще се избегне необходимостта земеделските производители да обикалят в различните държавни институции и да събират множество документи.

Необходимо е също така инвестициите за напояване да се стимулират с допълнителни точки на принципа на въведения вече критерий за строително-монтажните работи и съоръженията към тях.

Асоциацията адмирира създадената от министерството възможност с един формуляр да става прехвърлянето на проектни предложения по подмярка 4.1 от предходния прием към предстоящия през октомври.

„Това е старо предложение на АЗПБ, което цели всички проекти, които са останали под чертата по първия прием, да могат да кандидатстват отново за европейско финансиране само с потвърждение на стария проект,“ коментира Таня Дъбнишка, изпълнителен директор на АЗПБ.

 

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА