Англичанин от Павликени иска да бъдат премахнати пчелните кошери на съседа

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

Британецът е дал седмица срок на съседа си, за да премахне кошерите от собствения си двор

Интересен случай предизвика разнопосочни реакции на живущите в Павликени и потребителите в онлайн мрежите. Леко комичният казус е свързан с оплакване на британеца Джонатън Луис, който настоява съседът му да премахне от двора си 235 пчелни кошера, които нарушавали спокойствието на англичанина. Той дори е поставил ултиматум със срок, в който това да се случи, преди да потърси съдействето на съда.

Живеещият в страната британец Джонатан Луис се оплаква, че в съседен до неговия имот в Павликени се отглеждат 235 пчелни кошера. Луис е дал ултиматум на съседа си, че ако кошерите не бъдат премахнати в едноседмичен срок, ще заведе дела срещу него, предаде в. Борба.

Този случай, както и още три сигнала на граждани са разгледани от Областната комисия за сигнали и жалби. Според нея не са установени закононарушения, а спорът по премахване на пчелните кошери не е в правомощията на областния управител във Велико Търново, Община Павликени и Областна дирекция по безопасност на храните. Проблемът може да бъде разрешен по съдебен ред, пише още в. Борба.

 

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements