През миналата година потребителите в САЩ са консумирали 5 % повече месо от предходните 365 дни и така са счупили рекорд, който се е задържал в продължение на почти 40 години. Това сочат резултатите от изследване, което са направили анализаторите от Rabobank International.
На всеки американски жител се падат по 193 фунта месо – пилешко, свинско и говеждо. Това прави около 88 кг на човек. Очаква се още тази година потреблението да мине 200 фунта на глава от населението. Най-голямо търсене има на пилешкото месо – 89 фунта ежегодно. Второ място заема говеждото, а на последно се нарежда свинското, от което се изяждат по 50 фунта годишно. Популярността на пилешкото се обяснява лесно – много центрове за обществено хранене предлагат на потребителите все повече блюда от най-евтиният вид месо. Сред причините за ръста в потреблението, анализаторите посочват е постоянно падащите цени и на пилешкото, и на свинското месо.
За сравнение в България, консумацията на месо и месни продукти е около 50 кг на човек годишно.