Октомврийският брой на сп. “Агрозона” излезе от печат. Фокусът на списанието е върху следващото поколение земеделци или иначе казано срещнахме се с млади мъже и жени, продължили семейния агро бизнес.
Централното интервю е с Александър Йоцев, изпълнителен директор на Съюза на търговците на храни в България: “Десертното грозде е най-печелившата ниша в Европа, в която има място за българските производители”.
Традиционната рубрика на експертите по европейски програми от “Агробизнес Консултинг” е посветена на новостите по подмярка 4,2.
Анализът ни е “Втори стълб на ОСП – увеличаване на добавената стойност в земеделието и подкрепа за селските общности”.
Традиционна рубрика “Моят бизнес” е посветена на млад стопанин, който извървява пътя “От транспорта до оранжериите”.
В списанието има страници, специално посветени на календара на фермера за месец октомври. За любителите на вкусната храна в “Кулинарна зона” предлагаме Стек от сьомга с пюре от карфиол и зеленчуци. Репортажът ни представя пътуване към духа на Банско извън хотелите и пистите.