Агро министрите на ЕС ще обсъждат управлението на риска в земеделието

Кирил Александров
Кирил Александров
1 Минути

Управлението на риска в селското стопанство ще е тема на неформалното заседание на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство, което ще се проведе в естонската столица Талин в периода между 3-и и 5-и септември. Официалната тема на заседанието е „Управление на риска: Предоставяне на фермерите на ефективни инструменти за управление на риска след 2020 г.“.

Очаква се земеделските министри да дискутират възможните подобрения в управлението на риска за засилване ефективността на инструментите, както и необходимостта от увеличаване на резерва за кризи. В дневния ред ще е и темата за по-голямо хармонизиране на нивата на директните плащания, част от които да се заделят във фонд за управление на риска.

Обект на обсъждане ще е и дали ОСП е осигурила на стопаните достатъчно ефективни инструменти, за да бъдат отговорни по отношение управлението на риска.

Европейският комисар по здравеопазване и безопасност на храните Витенис Андриукайтис по време на заседанието ще представи информация за актуалното развитие по случая със заразените с фипронил яйца.

Вижте още: Хванаха още половин тон яйчен прах с фипронил

Кирил Александров работи като журналист от 2006-а година. Преди да работи в Agrozona.bg, е бил част от екипите на Агенция "Фокус", сп. Тема и сайта Expressnews.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама