АГРА 2023 – най-мащабното събитие за агробизнес на Балканите

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
3 Минути

Най-голямото икономическо събитие за агробизнес в Югоизточна Европа АГРА 2023 ще се проведе от 21 до 25 февруари в Международен панаир Пловдив. По данни към момента близо 600 компании от 25 държави ще представят своите разработки, продукти и услуги на престижното международно изложение. Наетите изложбени площи са с 25% повече от миналогодишната изложба, което прави форума един от най-мащабните за последните пет години. Тече усилена подготовка по прецизната организация и успешното му провеждане, съобщават от мениджмънта на изложбения център. Това е 31-вото издание на международната аграрна изложба и обхваща всички сектори на земеделието: наука, практика, технологии, техника, продукти, иновации и услуги в земеделието и животновъдството.

АГРА 2023 се провежда отново под егидата на Министерството на земеделието и с подкрепата на Селскостопанска академия. За втори път партньор на Международен панаир Пловдив в изложението е АГРОТЕХ – Асоциацията на производителите и вносителите на агротехника и технологии в България.

Прецизното земеделие ще бъде един от основните акценти на АГРА тази година

Един от основните акценти на АГРА 2023 ще бъде прецизното земеделие, което се фокусира върху съвременните земеделски технологии и техните предимства за производителите. Посетителите на изложбата ще се запознаят с актуалните тенденции в сектора, свързани с автоматизацията и дигитализацията.

Конкурс за иновации ще отличи най-авангардните новости и изделия

Развитието на АГРА като изложение за иновации в областта на агробизнеса определя възходящия тренд на изложбата и нейните мащаби. Конкурсът за иновации е неизменна част от богатата съпътстваща програмата и традиционно привлича широк обществен, професионален и медиен интерес. Комисия от видни експерти и учени отново ще разгледа и оцени технологичните новости и изделия, а най-авангардните от тях ще бъдат отличени с престижните награди на конкурса.

От 21 до 25 февруари Международен панаир Пловдив събира на АГРА 2023 всички браншове в земеделието: растениевъдство, машини и инвентар за него; сортови семена, посадъчен материал и препарати за растителна защита; животновъдство – оборудване, инсталации, съоръжения, ветеринарна медицина; сортировъчна и опаковъчна техника, съпътстващи застрахователни и финансови дейности.

Успоредно с АГРА 2023 в Международен панаир Пловдив се провеждат и престижните изложби ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ, които също привличат значителен брой посетители. Изложителите на мегафорума имат възможност да се представят пред многохилядна аудитория. Миналата година интерес към него са проявили близо 42 000 посетители.

 

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА