Греяният джин е хърватският еликсир срещу студа

Агрозона
Агрозона
1 Минути

Любимата на мнозина зимна напитка, характерна за студените месеци и най-вече напомняща за коледни празници – греяното вино си намери достоен конкурент. Ако досега не сте опитвали греян джин, е време да го направите.

Хърватите са го измислили. В студената зима няма по-добър начин за сгряване, а топлата алкохолна напитка е истински празник за небцето. Въпреки мразовитата зима, вятър и сняг от първо лице на площада научаваме рецептата за страхотна топла напитка с много аромат, предава БГНЕС.

Напитката се забърква със сок от ябълка, портокалов сок и джинджифил. Добавя се и канела, която придава специфичен вкус и аромат, а също така допринася за дълголетие. Всичко се топли около 20 минути и тогава се добавя 20% джин. Пие се на открито, срещу 28 куни или 4 евро чашката. За хърватите това е уникален вкус в пъти по-добър от греяното вино.

Джинът сам по себе си има и други положителни качества. Неотдавна латвийски учени установиха, че напитката ускорява метаболизма, като кара тялото да изгаря повече калории, цял час след приемането му.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Avatar photo
Автор: Агрозона
Agrozona.bg e информационен сайт, който представя последните новини и анализи в сектор „Земеделие”, Хранително-вкусовата промишленост и предприемачество в селските райони. Тук ще откриете полезна информация, свързана с възможностите за национално и европейско финансиране на българските фермери, промени в българското и европейското законодателство и тенденциите в селското стопанство в България, Европейския съюз и по света.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама