Асоциацията на земеделските производители в България пусна онлайн платформа за директни продажби

Агрозона
Агрозона
2 Минути

 

Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ) пусна мултифункционална интернет платформа за пътя на храната от производителя до потребителя – www.agristock.bg. Тя има за цел да подпомогне фермерите да реализират бързо и лесно своята продукция, а търговците да откриват необходимите им стоки, като същевременно се ориентират и в реалните пазарни цени. Сайтът ще си сътрудничи с всички по веригата – земеделските стопани, производителите на хранителни продукти, търговци, вериги, както и с всички контрагенти на пазара.

Идеята е например производител на череши от Кюстендил да пусне обява на сайта за количеството, което предлага, а търговецът на плод и зеленчук в София да може да си поръча необходимото количество директно от него. По този начин се елиминират прекупвачите на селскостопанската продукция, които вдигат цената. Сайтът не взима комисионни от сключените сделки, а дава поле за изява за българските стоки и производители. Достъпът до платформата става с безплатна регистрация.

В Agristock.bg всеки ще може да публикува безплатни обяви в рубриките „Купувам“, „Продавам“ и „Работа“. По този начин ще се подпомага продажбата на селскостопанска продукция по алтернативен и модерен начин. Освен това ще помага и за търсенето, наемането и предлагането на работа в сектора. Платформата ще бъде още място за обмяна на опит, съвети, дискусии във форума и блог, в който ще се публикуват мнения, коментари, анализи.

Agristock.bg е част от информационната кампания по проект „CAP – Hot Spot“ на АЗПБ, с цел да се повиши общественото разбиране за ролята и приоритетите на Общата селскостопанска политика (ОСП) на Европейския съюз. По този начин ще се насърчат и вдъхновят младите хора да търсят нови възможности в селските райони, както и да преоткрият техния потенциал, представяйки селското стопанство като привлекателен, конкурентоспособен, динамичен и печеливш за младите хора сектор.

Avatar photo
Автор: Агрозона
Agrozona.bg e информационен сайт, който представя последните новини и анализи в сектор „Земеделие”, Хранително-вкусовата промишленост и предприемачество в селските райони. Тук ще откриете полезна информация, свързана с възможностите за национално и европейско финансиране на българските фермери, промени в българското и европейското законодателство и тенденциите в селското стопанство в България, Европейския съюз и по света.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА