Ученици от аграрната гимназия в Добрич ще придобият знания в Италия

Георги Узунов
Георги Узунов
2 Минути

Професионална гимназия по аграрно стопанство в гр. Добрич ще участва през учебната 2018/2019 по програма “Еразъм +”, КД1. Тя дава възможност за практическо обучение на ученици в европейска страна, за да придобият нови знания и умения в областта на селското стопанство.

В проекта учениците, включени в мобилност, ще придобият система от знания, професионални компетентости и нагласи, които ще благоприятстват тяхното личностно и професионално развитие. Ще бъдат включени в дейности в Италия по отглеждането на растения, животни, обработка на почвата, съхраняване на продукцията и оползотворяване на отпадъците в биологична ферма, информира “Добрич онлайн”.

Учениците от професия Фермер и Агроеколог, 11 и 12 клас, ще наблюдават добри практики в биологичното растениевъдство и животновъдство на био фермата Cascina Santa Brera – Сан Джулиано Миланезе, Италия, ще придобият познание за регламентите и регулациите на ЕС в сектора и тяхното практическо приложение в дейността на фермата.

Учениците от професия Техник на селскостопанска техника, 11 и 12 клас, ще придобият знания и опит за иновативни подходи за ефективно земеделие в CASTELLANZA ENGINEERING – LEGNANO, актуални знания за системите използвани в селскостопанската техника, наблюдаване на нови практики при поддържане и ремонт на съвременна селскостопанска техника, умение за участие в ремонта, техническо обслужване и експлоатация на машините и съоръженията използвани в селското стопанство.

Ще пътуват 20 ученици с 2 придружаващи ръководители. Условията по транспорт, настаняване и провеждане на практиката се осигуряват от програма Еразъм+.

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА