В САЩ сладоледът с вкус на пържоли придобива популярност

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Управляващият съдружник на семейната ферма Windy Brow в САЩ Джейк Хънт от 2013 г. произвежда сладолед в стопанството, а от това лято е добавил вкуса на свинско месо към наличната гама. Сладоледът с вкус на свинско месо вече е стана невероятно популярен сред жителите на Ню Джърси, съобщава той в социалните мрежи.
Според предприемача, да опитат необичайния сладолед при него идват гостите от други щати и дори държави. Като цяло бизнесът става все по-доходоносен: през 2018 г. продажбите на сладолед в Windy Brow нарастват с 50% в сравнение с предходната година.
Родителите на Хънт също са били фермери, той обича земеделието и още от малък е мечтал да стане ветеринарен лекар. Докато е студент, Хънт се е научил да прави сладолед, и след като получи дипломата си започва да ръководи малка млекопреработвателна фабрика. След като осъзнава, че иска да се занимава с бизнес, Хънт започва собствено производство на сладолед в семейната ферма.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама