Няма нови огнища на птичи грип у нас

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

„Няма нови огнища на птичи грип у нас“, казва изпълнителният директор на БАБХ д-р Дамян Илиев. От агенцията съобщиха, че се проверява състоянието и биосигурността на фермите, преди те да бъдат населени с патици. Проверяват се и всички кандидати за населване. „Във фермите с населени патици се правят две изследвания. Първото е за антитела. При откриването им се прави тест за вирус“, допълва д-р Дамян Илиев. Този контрол се налага, тъй като всяка нова ферма може да се превърне в ново огнище, предава БНТ.

Четете още: Ново огнище на птичи грип, този път в Пазарджишко

Миналата година е имало 87 огнища с водоплаващи. Унищожените птици са били  над 2 600 000. „Това коства финансови загуби на страната“, споделя изпълнителният директор на БАБХ.

Само преди седмица беше открито поредното огнище на птичи грип у нас в село Синитево, Пазарджишко. 10 села в района на Пазарджик  бяха под засилено наблюдение.

 

 

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА