Автентичен стан и технологични атракции приканват туристи в България

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
3 Минути

България участва с национален щанд  от почти 300 кв. м. на международното туристическо изложение WTM в Лондон, което е най-голямото в света за професионалисти, става ясно от съобщение на туристическото министерство. На борсата започна днес и ще продължи до 8-и ноември 2017 г. като се очаква на нея да присъстват над 70 министри с ресор туризъм от различни държави.

На нашия щанд са представени 16 туристически компании и общини от страната, които разкриват потенциала на страната като целогодишна дестинация с акцент върху културно-историческия, морския, балнео- и СПА, зимния и ски туризма. В цялостната визия за страната са показани и други форми на специализирани услуги – еко- и селски, винен и гурме, конгресен и събитиен, голф, ловен, приключенски туризъм, обръщат внимание от министерството.

Към момента посетителския интерес към българското участие е силно, сред основните атракции на щанда ни е 3D дигиталнен ъгъл – съвместна инициатива за насърчаване на културния туризъм между студентите от Русенския университет и Министерството на туризма. Принтер възпроизвежда миниатюри на известни туристически забележителности у нас, които  посетителите могат да получат на място. Сред забележителностите има известни крепости, манастири и църкви, паметници, природни феномени.

В рамките на изложението се представя и интернет платформата с мобилно приложение I love Bulgaria, която е част от плана за дигитализация на маркетинговата и рекламната политика на министерството. Разработката обхваща 100-те национални туристически обекта и нови забележителности от редица общини по Черноморското крайбрежие и вътрешността на страната. Когато сканира QR кода, посетителят се „озовава“ сред уникални за туриста маршрути.

Технологичните новости на щанда продължават с монтиран и тъч скрийн с достъп до официалния туристически портал на България, чрез който посетителите могат получат нагледна информация за конкретно място или забележителност. Те могат да ползват VR очила, за да добият реална представа за обектите с панорамно изображение, а също и да получат малък сувенир.

Автентичен стан, на който се тъкат прочутите чипровски килими – световно културно наследство под закрилата на ЮНЕСКО, е друга атракция, пред която се спират много посетители на изложението. Всеки посетител може да седне на по-малък стан, за да опита да подреди сам шарките им. Ежедневни дегустации на отбрани български вина и кулинарни специалитети също имат за цел да привлекат туристи към страната ни, а на финала на изложението около щанда ще се вихрят традиционни български народни танци.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА