Европейците ядат по-малко плодове и зеленчуци

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Макар Световната здравна организация да препоръчва всекидневен прием на около 400 гр. зеленчуци и поне 2 плода, консумацията в Европейския съюз след 2009 г. намалява и е средно около 350 гр. дневно. Това сочи анализ на Центъра за икономически изследвания в селското стопанство. Въпреки по-малката консумация на плодове и зеленчуци, разходите за тях се увеличават. Обяснението е, че потребителите търсят по-качествени и по-скъпи продукти.

Жителите на южните части на Европа са по-добре приспособени към консумацията на зеленчуци, отколкото северните народи, гласи още анализът като се позовава на изследване публикувано в Molecular Biology and Evolution. Причината за това е ДНК структурата – определени гени от ДНК, отговорни за образуването на мускулни и мозъчни тъкани.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама