Българите пътуваме в страната за Великден

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Повечето българи ще пътуват в родината за Великденските почивни дни, става ясно от информация на туристическото министерство. Тези от сънародниците ни, които са избрали да преминат границата,ще се насочат главно към Гърция, Македония и Сърбия. Голям е и броят на планувалите пътувания до Италия, Испания и Германия.

Очаква се общият брой българи, които ще пътуват у нас или в чужбина, да е над 450 хил. в дните около Великден.

Основният поток туристи ще се насочи от столицата и областните градове към малките населени места с развит туризъм, към зимните и спа курорти. Покрай празника религиозният туризъм е един от водещите причини за пътуване. При по-младите той често се комбинира с почивка и ваканция, а при по-възрастните туристи – с цел посещения на близки, познати, уточняват от Министерството на туризма. По традиция на голяма посещаемост ще се радват големите  манастири в страната – Рилският, Бачковският, Дряновският, Троянският. По отношение на културния туризъм са най-атрактивни дестинациите Велико Търново, Ловеч, Пловдив, Троян, Дряново, Тетевен, Трявна, Габрово и др. Любителите на СПА услугите ще се насочат към Велинград, Сандански, Хисаря, Девин.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА