Сигнал за хранително натравяне във варненска детска градина

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Областна дирекция по безопасност на храните – Варна извърши незабавна проверка по случай на съмнение за хранително натравяне на деца в детска градина в градa. 8 деца са се оплакали от стомашно неразположение, като общо 153 деца в детската градина са консумирали от приготвената храна. Децата са прегледани от личните си лекари.

Проверката е извършена съвместно от екипите на ОДБХ Варна и служителите на Регионална здравна инспекция. Взети са проби за лабораторни изследвания от ястията, които са доставени от кухня-майка, контактните повърхности в кухненския блок и посудата, както и от персонала.

 

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА