Климатът се затопля все по-бързо

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Климатът на Земята се затопля все по-бързо. През 2016 г. са отчетени най-високите температури в историята на метеорологията. Юни е бил 14-ят пореден месец с рекордно високи температури, отчитат от Световната организация по метеорология (СОМ).

„Обезпокоително е това, което наблюдаваме през първите 6 месеца на 2016 г.“, каза Дейвид Карлсон, директор на изследователско звено в СОМ, „Това ни навежда на заключението, че Земята се затопля по-бързо, отколкото смятахме досега. Нямаме толкова много време, колкото очаквахме.“

Средните температури през първото полугодие на 2016 г. са били с 1,3 градуса по-високи в сравнение с времето в началото на Индустриализацията през 19 век.

През декември 200 държави се споразумяха по време на конференция за климата в Париж, да предприемат мерки за ограничаване на температурите до 2 градуса и дори да се стремят да достигнат 1,5 градуса. Това ниво вече е достигнато.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА