Великден е празникът, обичайно свързан с консумация на яйца. Естествено, тя трябва да е с мярка. Ето обаче предимствата от традиционната за тържествените дни храна, представени от incredibleegg.org:
- Яйцата имат висококачествен протеин, който спомага за поддържането на умствената и физическата енергия през деня за хора от всички възрасти. Висококачественият протеин спомага за намаляване на глада и поддържане на добра физическа форма и оптимално тегло;
- Протеините в тях имат важна роля за изграждането на чиста мускулна маса;
- В яйцето се съдържат 13 важни за тялото витамина и минерала;
- Съдържанието на витамин B4 подпомага нормалното функциониране на клетките, бъбречните функции и транспортирането на хранителни вещества в тялото;
- Яйцата не съдържат въглехидрати и захар;
- Въпреки че алергията към яйца е често срещана при децата с порастването им при много от тях тя изчезва;
- Последни изследвания сочат, че ако не се прекалява с консумация на яйца, те не носят риск от повишен холестерол;
- Има от 7 до 17 хиляди микро пори в черупката на яйцето.
СВЪРЗАНИ НОВИНИ