1063 лв/дка за компенсационно залесяване при изключване на гори от горския фонд

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Цената за 1 декар компенсационно залесяване, която ще се заплаща през 2016 г. при изключване на гори от горския фонд, както и при учредяване или възникване на сервитути върху гори от горския фонд по заявления, подадени до влизане в сила на Закона за горите, ще е в размер на 1063 лева, става ясно от Заповед на министъра на земеделието и храните, публикувана в сайта на министерството. Цената за компенсационно залесяване се заплаща по банков път и постъпва в приход на съответното държавно предприятие, в района на което се намира имотът.

Същата ще е и сумата, която се дължи за 1 декар компенсационно залесяване през 2016 г. при промяна на предназначението, учредяване или възникване на сервитути, както и при учредяване на ограничени вещни права върху гори. Плащането е по банков път, а средствата постъпват като приход в съответното държавно предприятие за горите държавна собственост и в ответната община – за горите – общинска собственост.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА