Витамин D увеличава месото при бройлерите

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Потреблението на месо в световен мащаб продължава да нараства според ФАО, а според прогнозите от 2013 до 2022 г. ще се увеличи с 1,6%. Консумацията на пилешко ще се увеличава по-бързо спрямо тази на свинското и говеждото като се предвижда да достигне 9% за същия период, посочва worldpoultry.net като отбелязва, че е необходимо увеличаване на производството за задоволяване на по-голямото търсене.

В днешно време птицевъдната индустрия се е развила до такава степен, че всеки грам месо има стойност. В повечето от страните обаче с най-голяма стойност е месото от гърдите на бройлерите. Изследвания сочат, че добавянето на витамин D във фуража, увеличава грамажа на месото от гръдната част на птиците, съобщава специализирания сайт. Като цяло добавянето на витамин D3 се отразява в увеличение на тегло на животното.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама