Тъмен шоколад и зелен чай подобряват концентрацията и повишават енергията

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Според проучване тъмният шоколад и зеленият чай са най-добрата комбинация за енергийно подсилване, съобщава “Фокус” като се позовава на The Telegraph. По време на изследването експерти от Северноаризонския университет в САЩ са наблюдавали мисловните реакции на участници, които са консумирали шоколад с различно съдържание на какао. Тези, които хапвали шоколад с 60% какао – минималното количество, при което шоколадът се определя като “тъмен”, били с по-изострено внимание, но това повишило и кръвното им налягане. Изследователите стигнали до извода, че ако към тъмния шоколад се добави съдържащата се в зеления чай аминокиселина L-теанин, стойностите на кръвното налягане спадат.

Проучването е публикувано в списанието NeuroRegulation и се основава на резултати от 122-ма доброволци на възраст между 18 и 25 години. Комбинацията от тъмен шоколад и зелен чай не се предлага на пазара, но производители вече проявяват интерес.

 

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама