Над 500 млрд. долара до 2020 г. ще инвестира Китай в други държави

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Китайските инвестиции в икономиките на други държави ще надвиши 500 млрд. долара към 2020 г. Това е казал президентът Си Цзинпин при откриването на ежегодния Азиатски икономически форум на о. Хайнан, съобщава БГНЕС като се позовава на BBC News.

Президентът на азиатската страна посочва, че китайската икономика е навлязла в нов стадий на развитие и полза от това ще има за всички държави в света. Според прогнозите на Държавния комитет за развитие и реформа през тази година обемът на преките нефинансови инвестиции на Китай в икономиките на други страни е нараснал с 10% като е достигнал 113 млрд. долара.

Си Цзинпин посочва, че икономиката на Китай има необходимия потенциал и гъвкавост, както и пространство за осъществяването на преобразувания и набор от политически лостове. Президентът посочва още, че за китайската икономика не трябва да е съди само по темповете на растеж.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА