Очаква се повече държави да се представят на “Агра 2015”

Златко Златков
Златко Златков
3 Минути

Изложители от повече държави се очакват на Международната селскостопанска изложба „Агра 2015“, която ще се проведе от 4 до 8 март в Международен панаир Пловдив. Три месеца преди старта заявки са подали компании от 15 държави, с четири повече спрямо декември миналата година. До откриването броят на страните вероятно ще надвиши 22, колкото бяха на „Агра 2014“, съобщават организаторите от Пловдивския панаир.

Чуждестранни посолства у нас също ще представят фирми от своите държави на най-големия на Балканите форум на агробизнеса. Дипломатическите мисии на Холандия и Чехия вече са заявили участие. Експозиции подготвят  представителствата на Австрия и Дания. Засилен интерес към „Агра 2015“ проявяват и изложители от Гърция, които в момента оформят най-мащабното чуждестранно участие.

Българският бизнес също се включва активно, за да повтори солидното си представяне от тази година, когато отбеляза ръст от 8%.

“Агра“ дава възможност на производители и дистрибутори да презентират нови технологии, машини и инвентар, семена и посадъчен материал, средства за растителна защита, опаковки и опаковъчна техника, услуги, припомнят организаторите. На него се демонстрират и постиженията на научните институти от Селскостопанската академия.  Специализираната изложба „БиоАгра“ представя  екологичното производството на суровини, храни и напитки. Панорамата се допълва от Международната изложба за пчеларство „Апи България“.

Според очакванията на председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив д-р Иван Соколов „Агра 2015“ ще бъде най-доброто изложение в Югоизточна Европа. Принос за това ще има и новият формат, в който ще се проведе изложението. За първи път то ще бъде по едно и също време с Международната изложба за винарство и лозарство „Винария“,  Международната изложба за храни, напитки, опаковки, машини и технологии „Фудтех“, Международната изложба за оборудване за хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти „Хорека Пловдив и, Изложбата  „Вкусовете на Италия“, припомнят организаторите. Съвместното представяне има за цел да се подкрепи производството и предлагането на висококачествени и здравословни хранителни продукти и напитки.

Посетителите специалисти ще се запознаят с върхови иновации в тази сфера месеци преди Световното изложение в Милано, чиято основна тема е „Да изхраним планетата – енергия за живот“. На него България ще покаже своите традиции, богатия растителен и животински генофонд, потенциала за инвестиции в агробизнеса,  научноизследователски разработки.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА