До 27 ноември тази година МЗХ ще изпрати на Брюксел преработен вариант на ПРСР 2014-2020 г.

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Земеделското министерство си е поставило за цел да изпрати преработен вариант на Програмата а развитие на селските райони 2014-2020 г. до 27 ноември тази година.  Това означава, че при оптимистичен стартът на програмата може да се забави поне до средата на януари догодина.

Резултатът – достъпът на българските фермери до 2,338 млрд. евро се блокира в зародиш, стартът на програмата се отлага за след Нова година, а 2014 г. ще е нулева за българските фермери. Страната ни ще загуби между 70 и 98 млн. евро в края на тази година.

ПРСР 2014-2020 г. беше изпратена в Брюксел в последния възможен срок, на 2 юли т.г., от бившия аграрен министър Димитър Греков, като Брюксел работи над нея в продължение на 3 месеца 426 критични бележки на 112 страници.

„Ако ме питате като експерт, бих казал, че е по-добре да започнем да пишем нова програма, но като министър на земеделието няма как да ви го кажа, защото не може да лишим бизнеса с още една нулева година откъм евросредства“, коментира служебният аграрен министър Васил Грудев пред „Труд“.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА