Проф. Димитър Греков: Министърът на земеделието на Франция ще посети страната ни в края на март

Златко Златков
Златко Златков
2 Минути

В края на март държавата ни ще бъде посетена от министъра на земеделието на Франция. Това каза в Пловдив проф. Димитър Греков по време на откриването на „АГРА“ 2014, предаде ИА „Фокус“. Сключен е бил договор за съвместна работа в областта на животновъдството между България и Франция. „Нашите агнета сега се изнасят за Италия, а оттам угоени отиват за Франция”, обясни Димитър Греков. „Сега вече износът може да става директно. Министерството на земеделието ще направи всичко възможно българските животновъди да бъдат подпомогнати”, добави земеделският министър.

Проверката на Фонд „Земеделие” ще приключи до края на седмицата, съобщи още Димитър Греков. Той уточни, че до края на месец март трябва да бъдат приключени и 1200-та забавени проекти. По отношение налагането на таван на земеделските субсидии, министърът каза, че това трябва да реши правителството, тъй като е в правомощията на правителствата на съответните страни от Европейския съюз. „Решението на Европа е субсидиите да са до 150 хиляди евро и оттам нагоре да има 5 % намаление на тези суми. Българската икономика се преструктурира по естествен път и селското стопанство заема водеща позиция”, каза министър Димитър Греков. „Селското стопанство може да се окаже моторът, който ще издърпа икономиката ни напред”, добави той. Водеща тема в селскостопанското изложение „АГРА” 2014 е да се даде възможност за по-силна подкрепа на селскостопанските производители и възможност да ползват европейски субсидии”, каза проф. Димитър Греков, преди откриването на изложението в Пловдив.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА