Биопродукти от Източните Родопи ще бъдат представени по време на Узана Поляна Фест

Златко Златков
Златко Златков
2 Минути

Биопродукти от мрежата на “Новото тракийско злато” (НТЗ) в Източните Родопи – овче сирене от с. Пелевун, вино от с. Поповец, Стамболовско, ядки, сусамов тахан и мед ще бъдат предложени за дегустация на биопазара на Узана Поляна Фест 2013 г. от 12 до 14 юли.

„Новото тракийско злато“ участва за първи път със своя собствена шатра на третия Фестивал на зелените идеи в действие. Ще бъдат организирани дегустации на продукти на биофермери и собственици на къщи за гости от мрежата на НТЗ: домашни овче сирене и масло, домашен хляб ипитки, няколко вида вино от биогрозде, сусамов тахан, мед, къпана баница, масленица, сусамки и др. В рамките на фестивала ще бъдат организирани дегустация и продажба на Tokmakli, червено вино от биогрозде в преход, сорт Каберне фран на производителя от мрежата на НТЗ Йонко Тодоров.

Гостите на фестивала могат да получат на щанда на НТЗ и множество материали на тема „Приключенски, селски и екотуризъм в Родопите”, както и да разговарят с координатора на „Новото тракийско злато“ по екотуризъм Михаела Кирчева, с биопроизводители и собственици на къщи за гости от Източните Родопи. На щанда ще бъдат предлагани картата и пътеводителят за Източните Родопи, подготвени от НТЗ през 2011 и 2012 г., както и Кросбил пътеводителят (на английски език) за българската и гръцката част на планината, издаден през април тази година.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА