9 май е Ден на Европа

Златко Златков
Златко Златков
2 Минути

Представителството на Европейската комисия в България и Информационното бюро на Европейския парламент в България организират серия от събития по случай Деня на Европа – 9 май. Днес в 10:30 часа в Националния археологически музей ще се проведе дискусия “Това е нашата Европа: Kак да бъдем активни граждани?”. Ще бъдат представени инициативите, организирани от Представителството на ЕК и от Информационното бюро на ЕП в България, по случай Европейската година на гражданите, като и ще се проведе ученическо състезание – викторина по европейски теми. В 12:50 ч. децата ще излязат пред музея и заедно ще формират надпис “Важна е Европа, важен си ти!”, за да подчертаят важността на Европейската година на гражданите. Ще има възможност за снимки за представителите на медиите.

Също днес, от 12:00 до 19:00 часа, всеки желаещ може да се включи в многобройните викторини и игри с  награди за участници,  които ще се организират на информационни щандове в 4 големи търговски центъра в София – Mall of Sofia (бул. Ал. Стамболийски 101), Сердика Център (бул.Ситняково 48), THE MALL (бул. Цариградско шосе 115Z), Сити Център София (бул. Арсеналски 2).

За втора поредна година безплатният вестник “Поколение Европа”, посветен на 9 май – Деня на Европа, изцяло подготвен и списван от студенти, ще бъде разпространяван на всички публични събития, в български университети и в центровете Европа Директно. Изданието е на Информационното бюро на Европейския парламент в България.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА