360 хил. тона хляб произвеждаме на година у нас

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Приблизително 360 хил. тона хляб се произвежда на година у нас, пресните хлебни и сладкарски и изделия са около 60 – 65 хил. тона, а около 12 – 13 хил. тона са хрупкавият хляб и сухарите. Почти цялото вътрешното потребление – над 99% се покрива от местно производство. Асортиментът от продукти, предлагани на пазара, постоянно се разширява. Това пише министърът на земеделието Десислава Танева в поздравителен адрес по случай днешния Денят на хлебаря.

Износът на хляб у нас се увеличава . През 2011 г. сме изнасяли малко над 1000 тона, а износът към 2015 г. е достигнал до 4,7 хил. тона. Хлебарските, тестените и сладкарските продукти  са на водещо места в износа на селскостопански продукти след пшеницата, слънчогледа и слънчогледовото олио и тютюневите изделия. Те имат относителен дял от 5% от общия аграрен износ за 2015 г.

Министър Танева призовава хлебарите у нас да се придържат към българския държавен стандарт за хляб.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА