30 годишен пастир е причинил пожара в Кресненското дефиле

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Разкрит е причинителят на пожара в Кресненското дефиле. Това е 30-годишният пастир от Симитли Костадин Митев. Основната версия за възникване на пожара е незагасена цигара. Това каза на брифинг в Окръжна прокуратура – Благоевград говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, предаде радио „Фокус“-Пирин.

Извършени са разпити на повече от 10 човека, както и обиски. Предстои да бъде внесено искане за задържането на извършителя. Обвиненията са за пожар по непредпазливост, а нанесените щети са за около 3 300 000 лева.

Пожарът в Кресненското дефиле е потушен и няма опасност за живота и здравето на хората.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements