252 ракети са изстреляни през последното денонощие срещу градоопасни облаци

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

Изпълнителна агенция „Борба с градушките“ е изстреляла 252 ракети в областите Видин, Монтана, Враца и Плевен през последното денонощие. Чрез тях са обработени 16 градоопасни облака, които са преминали над защитаваните от Агнецията територии.

Най- много са обработените клетки от командния пункт в Грамата като от там са били изстреляни 68 ракети. От полигона в село Долно Церовене, област Монтана са изтреляни 63 броя. Три облачни клетки са обработили и служителите от Регионалната дирекция за борба с градушките в село Бърдарски геран, област Враца, като отново са използвани 68 ракети. От полигона в Долни Дъбник, област Плевен са обработени 3 градоопасни облака, изстреляните ракети през последното денонощие в района са 53.

Няма данни за пострадали земеделски площи

По предварителни данни няма пострадали земеделски площи в защитаваната от ИАБГ територия, съобщават от агенцията.  Предстоят съвместни обследвания с Областни дирекции „Земеделие“ за евентуално установяване на поражения по земеделските култури. ИАБГ разполага с 11 командни пункта и 261 ракетни площадки към тях в областите Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Сливен, Видин, Монтана, Враца и Плевен.

 

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА