25% спад на цените на млякото за година в Естония

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

През август тази година изкупните цени на млякото от производителите са паднали значително, предаде естонската национална телевизия ЕRR, съобщава “Фокус”.

По данни на националния статистически институт на Естония през август средната изкупна цена на млякото е била 223,61 евро на тон. Спрямо цените от юли това е е 3.6% по-малко. В сравнение със същия месец миналата година спадът в цените е още по–значителен – 25%.

Загубите от ниските цени са големи, поради това миналата седмица в Талин млекопроизводителите протестираха с искане за правителствена помощ.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА