22 млн. евро повече за промоция на евро храни през 2017 г.

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

С 22 млн. евро ще е повече бюджетът за промотиране на земеделски и хранителни стоки, произведени в ЕС за следващата година спрямо тази. Така европейските стоки през 2017 г. ще се рекламират със 133 млн. евро. През годините средствата ще се увеличават и до 2019 г. ще нараснат до 200 млн. евро, Кандидатстването за средствата ще започне от януари, с тях европейските производители ще могат да промотират производството си в 32 страни, което е с 9 повече от 2016 г. Основни целеви пазари ще са Щатите, Китай, Чили, Югоизточна Азия, Канада, Мексико, Африка и Близкия Изток.

Свинското и млечните продукти ще се промотират с бюджет от 12,6 млн. евро през 2017 г., съобщава globalmeatnews.com, а говеждото – с 4 млн. евро. За свинско и говеждо месо Европейската комисия щеотдели 15% от бюджета за промоции.

Еврокомисарят за земеделие и селски райони Фил Хоугън посочва, че стремежът е финансирането за промоционални програми да се увеличава. Изчисленията сочат, че ръст в износа на агро стоки от ЕС с 1 млрд. евро ще осигури около 14 хил. работни места.

 

Снимка: Clint Rankin/freeimages.com/

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама