2016 г. може да е най-успешната за родния туризъм

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Рекордно много чужденци сме посрещнали това лято, сочат предварителни данни, цитирани от министъра на туризма Николина Ангелкова. Броят на летовниците от други страни е между 4,8 и 5 млн. за лято 2016.

От януари до юли страната ни са посетили 4,5 млн. чуждестранни туристи – около 17% повече в сравнение със същия период на 2015 г., става ясно от думите на министър Ангелкова. Общо нощувките на български и чужди туристи са около 14 млн.  или над 18% ръст като приходите от са около 665 млн. лв.

Министърът коментира, че усилията, които полагат от туристическото ведомство да превърнат България в целогодишна туристическа дестинация, дават резултати. По думите й, ако тези темпове се запазят до края на годината, 2016 ще се окаже най-успешната за българския туризъм.

През вече отминалото лято у нас са се завърнали летовници от Франция, Полша, Чехия и Унгария, а  интереса си към страната ни като ваканционна дестинация са запазили съседите от Румъния, както и немци, англичани и израелци. Като много добри министърът определя резултатите, постигнати с Русия. Руските визи, издадени в българските консулства за времето между април и август, надхвърлят 260 хил. Увеличението спрямо предишната година е между 20 и 30%. Особено положителна е тенденцията на фона на информация за общ спад на пътуванията в глобален мащаб. Данни на Съюза на руската туристическа индустрия показват, че руските туристи, пътували зад граница през първото полугодие на тази година са с близо 28% по-малко спрямо 2015 г.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА