1181 селища с чести аварии по водопровода, най-много са в Бургаско

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Земеделското министерство публикува информация за населените места с установени чести аварии на водопроводната система, както и на местата с регистрирано отклонение в качеството на питейната вода във връзка с приема по подмярка 7,2 за инвестиции в малка по мащаби инфраструктура. Като критерий за чести аварии са приети над 5 аварии годишно, общо 1181 села влизат в списъкът, който е достъпен ТУК. В 134 селища в Бургаска област хората страдат от чести авари или пълно безводие, следва София – област със 131 проблемни селища, а в Добричко в 120 села има проблеми с водата.  Данните са обобщени за последните 3 години според информация на Министерство на регионалното развитие и благоустройството и включват и населени места, в които няма водоснабдяване. Списъкът с населени места с влошено качеството на водата за питейно-битови цели е въз основа на данни на регионалното министерство за  миналата година. Според информацията на МЗХ 353 селища пък имат питейна вода с лошо качество.

Приемът на проекти по 7,2 е предвиден за септември. Една община ще може да кандидатства с максимум 3 проекта. Целта е да бъдат по-справедливо разпределени средствата между отделните общини. Повече информация за кандидатстването по подмярката можете да прочетете ТУК.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА