1125 деца и ученици в община Тунджа ще бъдат включени в схемата „Училищен плод”

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

1125 деца и ученици от детски градини и училища в община Тунджа ще бъдат включени в схемата „Училищен плод”, предава радио „Фокус”-Сливен. Размерът на търсената финансова помощ е 30 701 лв. или 27,29 лв. на всяко дете за периода на реализация на проекта.

Планирани са общо по 40 доставки на пресни плодове по график във всяко от учебните заведения при спазване на изискването за предлагане на децата и учениците минимум четири различни вида плодове месечно. Схемата „Училищен плод” се прилага през учебната година и включва периода от 1 ноември 2015 г. до 31 май 2016 г.

Схемата се финансира от Европейския фонд за гарантиране на земеделието, както и с национално съфинансиране от държавния бюджет чрез Държавен фонд „Земеделие” – Разплащателна агенция. Чрез нея се инвестира в грижата за здравето на най-малките, като се насърчава консумацията на пресни плодове и зеленчуци сред децата от първа до подготвителна група включително в детските градини и учениците от подготвителна група и от І-ви до ІV-ти клас в училищата. Това е най-подходящата възраст за въздействие върху хранителните навици на децата.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА