110,68 евро/ха за протеинови култури по директните плащания

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

110, 68 евро ще е размера на плащането за един допустим за подпомагане хектар по схемата за обвързано подпомагане за протеинови култури за Кампания 2016 г. Това е разписано в заповед на министъра на земеделието и храните.

 Очаква се разплащанията по Схемата да бъдат в последната десетдневка на май.

И през Кампания 2017 ще се прилагат схеми за обвързаното с производството подпомагане за протеинови култури. Право на помощ имат производители на територията на цялата страна, които отглеждат минимум 0,5 хектара допустими площи. Към тези култури спадат: фасул (зърно); леща; нахут; грах (фуражен за зърно); фъстъци; соя; бакла; люцерна; еспарзета; фий; детелина; вигна; бурчак; лупина; звездан и/или смески от гореизброените.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама