Животновъдите на среща със зам.-министър Желязков за промените в наредба № 3

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Представители на животновъдни организации ще обсъдят на среща със зам. министъра на земеделието проф. Желязков най-наболелия си проблем – промените в наредба 3. Очаква се разговорите между представители на бранша и администрацията да се състоят в четвъртък, 16 февруари, или петък, 17 февруари. Това съобщи за „Агрозона“ Иван Михов, председател на Националната асоциация на животновъдите. Представители на Националната асоциация на месо- и млекопроизводителите също ще участват в срещата.

Срещата ще бъде продължение на преговорите за промени в наредба 3 и наредба 26, които се състояха в началото на февруари между проф. Бозуков, представители на животновъдите и развъдни организации. Тогава браншът протестира пред сградата на Министерство на земеделието и храните в израз на своето неодобрение за двете наредби.

„На последната среща в МЗХ бяха представени 5 варианта. Най-лесно е да остане вариантът на МЗХ като се запази старата схема за подпомагане. В бъдеще ако трябва бизнесът да излезе на светло, има други механизми, но този не е най-удачният, защото ще унищожи дребните и средните животновъди.“, каза Иван Михов.

„Това правителство е служебно, затова ще говорим за най-наболелите неща, които сега трябва да се направят. Това е наредба 3 – тя вълнува всички дребни животновъди, защото ще се окаже, че много от тях няма да получат субсидии през следващия програмен период. Уверението, което ни дават сега е, че ако продължим да дебатираме да променим наредба 3, ще се спрат кандидатстванията по схемите за подпомагане за следващата година, най-вече за зърнопроизводителите, защото цялата програма трябва да бъде изпратена в Брюксел.“, обясни той.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама