Животновъд от Разградско развива фермата си с проект по подмярка 6.3

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

Общата стойност на проекта е 29 337 лева

Ибрахим Хюсеинов от Разградското село Лудогорци изпълнява проект „Развитие на малкото стопанство чрез увеличаване на броя на отглежданите кози майки и закупуване на силози за съхранение на концентриран фураж”. Той е финансиран по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства” от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г., съобщиха от Единния информационене портал на европейските, структурни и инвестиционни фондове.

Общата стойност на проекта е 29 337 лева, които са изцяло безвъзмездна финансова помощ за бенефициента.

Повишаване броя на отглежданите животни във фермата

Проектните дейности предвиждат увеличаване на икономическия размер на стопанството, като се повиши броя на отглежданите кози – майки. За тази цел фермерът ще възпроизведе в стадото минимум 23 такива животни. Ще закупи 2 бр. силози по 5 тона за превенция и съхранение на концентриран фураж за нуждите на стопанството.

Ще участва в обучения за подобряване на биосигурността в стопанството и придобиване на знания и умения в селското стопанство. Ще получи консултантска услуга по подмярка 2.1.2 от ПРСР, свързана с консултантска помощ от Националната служба за съвети в земеделието.

Очаква се дейностите да приключат до края на август 2026 година.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements