Животновъд модернизира фермата си в Старо селище с проект по подмярка 4.1

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Общата стойност на проекта е малко над 1,3 млн. лв.

През януари, едноличният търговец „Лейбер – Мехмед Мухарем” от с. Старо селище, община Исперих, подписва договор за изпълнение на проект „Закупуване на техника и оборудване за животновъдна ферма”. Той е с финансиране в рамките на подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства” от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.

Общата стойност на проекта е в размер на 1 314 684.65 лева, от които 657 342.31 лева са безвъзмездна финансова помощ, а останалата част е собствено участие на фермера.

Проектните дейности включват: закупуване на земеделска техника – дискова брана, шредер, балопреса, прикачен двуредов култиватор за слята обработка в пружина или зъбна брана и дизелов генератор, доставка и монтаж на оборудване в доилната зала – система за управление на стадото към доилната зала и автоматизирана селекционна врата, охладителен танк за съхранение на мляко, люлееща се роторна четка за крави, оборни поилки за монтаж на стена и станок за орязване на копита.

Очаква се изпълнението на проекта да приключи в началото на 2025 година

Намеренията са изпълнението на дейностите да доведе до повишаване на производителността, качеството на продукцията и подобряване условията на труд, както и цялостно повишаване на конкурентоспособността на животновъдното стопанство.

 

 

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА