Жътвата на царевица в Добричко приключва при 313 кг средно от декар

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

При маслодайния слънчоглед средните добиви са около 170 кг

Кампанията за прибиране на царевица за зърно е към своя край, съобщават от Областна дирекция “Земеделие” – Добрич (ОДЗ). Данните сочат, че площи за реколтиране има още в общините Добричка, Крушари и Тервел. Пожънатите площи са 958 940 дка, а засетите са били 970 800 дка. Средният добив за областта е 313,1 кг/дка. Най-високи са добивите в община Тервел 420 кг/дка. Най-малко царевица са прибрали стопаните в община Генерал Тошево. Там средният добив е 210 кг/дка.

На 100 процента е прибран маслодайният слънчоглед, сочат още данните на ОДЗ. Засетите площи са били 844 450 дка. Средният добив е 170,2 кг/дка. Най-висока реколта са дали полетата в община Тервел – 210 кг/дка, а най-слаб добив от слънчоглед има в община Шабла – 109,7 кг/дка.

 

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА