Земеделски производител от село Севар ще изгради фуражен цех по европроект 

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

Едноличен търговец „Асотекс – Хамза Чакър” от село Севар, община Кубрат, започва изпълнението на проект „Производство на фураж за селскостопански животни от собствени суровини”. Той е с финансиране от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. чрез  подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти”.

Общата стойност на проекта е в размер на 1 311 703.93 лева, от които 655 851.96 лева са безвъзмездна финансова помощ за бенефициента.

Земеделският производител обработва над 32 000 дка земи. Основната продукция, която добива от тях е пшеница, ечемик, царевица, слънчоглед и рапица.

С настоящия проект бенефициентът ще изгради фуражен цех за преработка на собствена селскостопанска продукция. Предвижда се изграждане на силоз за съхранение на основната суровина и фотоволтаична централа за производство на ел. енергия, необходима за собственото производство.

Очаква се проектът да завърши до средата на 2025-та година.

 

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА