Зеленчукопроизводители са готови на протест заради вносна продукция

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Зеленчукопроизводители са готови да излязат на протест заради опасения за невъзможност да реализират продукцията си, предава news.bg. Пазарът за българската стока е силно ограничен заради внос на продукция от чужбина. Председателят на сдружение „Югозапад 2013″ Георги Кафтанов е на мнение, че нелоялната конкуренция е основно от Гърция, тъй като от там се внася бракувана стока без документи. Той разказва, че в края на деня непродадената стока са бракува и има хора, които я внасят в страната ни под предлог, че е за лична консумация. Изданието цитира и Велин Георгиев, производител на зеленчуци, според когото между 70 и 80% от отрасъла е в сивата икономика. Георгиев съветва потребителите да изискват касова бележка при покупка.

От бранша искат държавата да се намеси и да се прекрати вноса на зеленчуци, както и финансово да се подпомогне земеделието с цел конкурентоспособност в европейските условия.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА