Заявено е щастие за близо 350 хил. свине по втори транш

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

За подпомагане по втория транш втория от Схемата за хуманно отношение към свинете са подали документи 75 животновъди. Най-активни по нея са били стопаните в областите Велико Търново, Русе и Шумен. Там заявления са подали по деветима свиневъди. Общият брой животни, за които са подадени документи по този транш, е 348 789 животни.

 До 1 месец след крайната дата за подаване на заявления трябва да бъдат сключени договорите за изплащане на помощта за отглеждане на прасета за угояване, посочват от Държавен фонд “Земеделие”.

От фонда припомнят, че за първия транш 87 кандидати са заявили хуманно отглеждане на 318 345 животни. Средствата за прасета за угояване за доброволно поети ангажименти за хуманно отношение. Предоставя се на три транша през годината като последният, трети, започва на 10-и октомври, а приемът на заявления ще продължи до 21-и октомври.

Финансовата помощ има за цел да покрие разходи или пропуснати приходи, свързани с ангажименти за хуманно отношение към свинете, поети за най-малко 5 години. Държавната помощ по схемата се прилага до края на следващата година.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА